Copenhagen Baroque Festival 2024🌞
Når vi lytter til musik, forestiller vi os ofte billeder og historier for det indre øje. Musikken sætter os fri i spillet mellem virkelighed og fantasi. Men hvordan lytter vi, hvad fanger øret og hvordan finder vi frem til historierne? Vi vil med årets tema på Copenhagen Baroque Festival invitere jer til at slippe fantasien løs og gennem fantastiske fortællinger, give et fælles holdepunkt i de musikalske oplevelser.
Festivalen finder sted d. 4-8. september 2024 i Trinitatis Kirke, Rundetaarn, Rosenborg Slot og Reformert Kirke. Oplev de skønneste barokkoncerter i København!
Heavenly Harmony
Onsdag 4. september kl. 19.30 – Vor Frelser Kirke
Oplev den eminente franske baryton Marc Mauillon i en koncert dedikeret til musikkens helgen, Sankt Cæcilia. For hvad er livet, uden musik?
Sammen med det sublimet klingende barokorkester, Arte dei Suonatori, begiver vi os ud på et eventyr med musikalske fortegn. Programmet indeholder både festlige fanfarer, hengiven taknemmelighed og storslået hyldestmusik. Hjertelig velkommen til åbningskoncerten på årets Copenhagen Baroque Festival!
Musik af Georg Friedrich Händel og Henry Purcell – bl.a. uddrag fra de kendte og smukke værker Alexander’s Feast og Ode for St. Cecilia’s Day.
Medvirkende: Marc Mauillon (baryton, Frankrig) og Arte dei Suonatori (Polen)
Entré: 200 kr / 50 kr for studerende og unge under 18 år
Variation over en variation
Onsdag 4. september kl. 21.30 – Vor Frelser Kirke
Det siges at Goldberg-variationerne blev bestilt hos J.S. Bach af grev Keiserling, fordi han havde svært ved at falde i søvn og ønskede, at hans private cembalist, Goldberg, skulle spille godnatmusikken for ham hver aften. Uanset om det er en legende eller ej, så har vi inviteret pianisten Carsten Dahl til at spille en late night koncert med improvisationer i barokstil, inspireret af bl.a. Goldberg-variationerne.
Medvirkende: Carsten Dahl (DK)
Entré: 100 kr / 50 kr for studerende og unge under 18 år
Traveling Tales
Torsdag 5. september kl. 20.00 – Bibliotekssalen i Rundetaarn
I denne koncert skal vi på en rejse fra De Britiske Øer til Lolland, når Poul og Silene Høxbro spiller keltiske melodier fra musikmanuskriptet Reventlows Nodebog fra 1799. Musikerne tager os på en sejltur ud omkring Nordsøen og her kan man både høre skotske melodier i det fjerne, nordiske folketoner og hjemlige strejf fra Danmark. Oplev hvordan musikken ubesværet rejser gennem tiderne og bliver ved med at betage os, generation efter generation, i stadig nye fortolkninger.
Medvirkende: Poul Høxbro (low whistle, DK) og Silene Høxbro (stålstrenget guitar, DK), samt Ellen Hillingsøe (fortælling)
Entré: 150 kr / 50 kr for studerende og unge under 18 år
Past, Present and Future
Torsdag 5. september kl. 21.30 – Reformert Kirke
I 2024 består talentakademiet af Anna Johansson, barokcello, Julius Vilfred Hartung, cembalo og Nanna Treu, barokviolin. Kom og mød morgendagens barokmusikere, når de spiller denne late night koncert med soloværker, duetter og triostykker fra barokken.
Talentakademiet er opstået i 2023, ud fra et ønske om at støtte fødekæden af musikere, der brænder for specialisering indenfor den tidlige musik. Som en del af talentakademiet vil unge musikstuderende eller nyligt uddannede få mulighed for at indgå i masterclasses hos internationale barokspecialister, som indgår som en del af Copenhagen Baroque Festival. Man kan spille med i festivalorkesteret Arte det Suonatori under festivalen, overvære alle prøver og koncerter, selv give koncert på festivalen og i det hele taget deltage i alle festivalens aktiviteter og skabe sig et stort netværk blandt festivalens mange musikere. Kom og oplev disse skønne unge talenter i en stemningsfuld senaftenskoncert!
Medvirkende: Copenhagen Baroque Festivals talentakademi
Entré: 50 kr
A Fairy Tale
Fredag 6. september kl. 16.30 – Trinitatis Kirke
Bratschen er midterbarnet i violinfamilien og ofte overset, når komponister har skabt solistiske værker til tidens store stjerner. Men heldigvis findes der nogle sande eventyrlige perler. Denne eftermiddag kan I opleve Telemanns musik både for solo-bratsch og med orkester, samt dobbeltkoncert for bratsch og cembalo af J.C.F. Bach. Koncertens solist er årets Young Talent, Anna Krzyzak.
’Young Talent’ er en titel, der tildeles en ung, professionel musiker, med et særligt solist- og ensemblemusikertalent. Hvert år optræder næste års young talent som en overraskelse med et ekstranummer ved en tilfældig koncert og navnet præsenteres således allerede året inden vedkommende optræder med sin egen solistkoncert under festivalen. Dette giver vores publikum en unik mulighed for at opleve nogle af fremtidens barokstjerner.
I år kan du høre Anna Kzryzak, som er bratschist og spiller med Arte dei Suonatori. Anna spillede et smukt ekstranummer ved koncerten på Rosenborg Slot 2023 så nogle af vores publikummer kender hende allerede. Vi har fulgt Anna gennem mange år som musiker netop i orkestret, der er en fast del af festivalen år efter år, og Annas talent skinner klart igennem. Den varme klang på bratschen afspejles også i hendes personlighed, og samtidig er hun modig i sin udforskning af både barokkens og nutidens musik.
Medvirkende: Anna Kryzak (bratsch, Polen), Aline Zylberajch (cembalo) og Arte dei Suonatori (Polen)
Gratis entré
Hidden Treasures
Fredag 6. september kl. 20.00 – Rundetaarn
På denne magiske aften inviterer vi jer til en koncert i stjernernes skær. Vi har fundet inspiration i Sophie Brahe – den kloge og visionære renæssancekvinde, der med sin passion for astronomi observerede stjernerne på himlen. Tænk, at de samme stjernebilleder kan ses endnu, og inspirere og forbinde os på tværs af tid. Vi har derfor også dykket ned i moderne poesi af Edith Södergran, der er omhandler eller er inspireret af himlens lys. Sammen med tværfløjtenist Joachim Beccera Thomsen og skuespilleren Ellen Hillingsø, vil vi plukke nogle musikalske stjernestunder og bringe dem ned på jorden – lige her i Rundetaarn.
Medvirkende: Joachim Beccera Thomsen (tværfljøte) og skuespilleren Ellen Hillingsø (fortælling)
Entré: 150 kr / 50 kr for studerende og unge under 18 år
Harmony and Heroines
Lørdag 7. september kl. 15.00 – Trinitatis Kirke
De fleste af barokkens kvindelige komponister er blevet glemt af eftertiden – men i denne koncert har vi fundet korværker og sonater frem af de to italienske komponister Isabella Leonarda og Chiara Margarita Cozzolani. Fredensborg Slotskirkes Pigekor og dirigent Cille Buch indleder koncerten med middelaldertoner fra Hildegard von Bingen, og sammen med Arte dei Suonatori folder klangene sig ud i fortællingen om kvindernes plads i musikhistorien.
Medvirkende: Arte dei Suonatori (Polen) og Fredensborg Slotskirkes Pigekor ved Dirigent Cille Buch (DK)
Entré: 250 kr / 50 kr for studerende og unge under 18 år
Secrets of the Castle
Lørdag 7. september kl. 17.30 – Rosenborg Slot, Riddersalen
Riddersalen, gobelinerne, festmiddage og masser af musik – murene på Rosenborg Slot kunne sikkert fortælle mange historier, hvis de kunne tale. I sensommerens gyldne time inviterer vi til koncert i slottets Riddersal med de to kongelige operasangere Clara Cecilie Thomsen og Kyungil Ko, samt Alon Sariel på lut/theorbe, hvor vi løfter sløret for slottets hemmeligheder gennem historiske tekster og musikalske fortællinger.
OBS. Rosenborg slot er bygget i 1600-tallet og der er derfor begrænset adgang til Riddersalen for gangbesværede – adgang via smal vindeltrappe. Vi beklager hvis dette er en forhindring for nogen og håber at se jer til en af festivalens andre koncerter.
Medvirkende: Clara Cecilie Thomsen (sopran), Kyungil Ko (bas), Alon Sariel (lut/theorbe) og Ellen Hillingsøe (fortælling)
Entré: 300 kr
Cantata Service
Søndag 8. september kl. 10.30 – Trinitatis Kirke
Traditionen tro opfører vi en kantate hvert år i Trinitatis Kirke sammen med kirkens kor, solister og musikere, foruden Arte dei Suonatori. Ved årets kantategudstjeneste kan I høre J.S. Bachs kantate nr. 138 ”Warum betrübst”.
Medvirkende: Trinitatis Kirkes Kor (DK) og Arte dei Suonatori (Polen)
Gratis entré
Crown Jewels of Music
Søndag 8. september kl. 17.30 – Rosenborg Slot, Riddersalen
Kom med på Rosenborg slot og lyt til nogle af de funklende kronjuveler fra renaissancen. Hør musik, der var aktuelt på Christian IV’s tid, når Reiko Ichise, Bolette Roed og Aureliusz Golinski afrunder årets festival sammen med Trine Heide som smukt guider os igennem historien omkring Chr. IV.
OBS. Rosenborg slot er bygget i 1600-tallet og der er derfor begrænset adgang til Riddersalen for gangbesværede – adgang via smal vindeltrappe. Vi beklager hvis dette er en forhindring for nogen og håber at se jer til en af festivalens andre koncerter.
Medvirkende: Bolette Roed (blokfløjte, DK), Aureliusz Golinski (violin, Polen), Reiko Ichise (gambe, Japan), Poul Høxbro (fløjte og trummor, DK) og Trine Heide (fortælling, DK)
Entré: 250 kr
HJERTELIG TAK TIL
Copenhagen Baroque Festival er støttet af Polens Ministerium for Kultur og Kulturarv gennem deres Culture Promotion Fund.